u-kmda-zaklykaly-do-spravedlyvoho-rozsliduvannia-trahedii-na-atraktsioni-v-kyievi

У КМДА відповіли на закиди прокуратури та закликали до справедливого розслідування трагедії на атракціоні в Києві

 • 15269 переглядiв

КМДА заперечує, що прокуратура намагалася зупинити роботу атракціону-канатної переправи через Дніпро у 2021 році. Адміністрація наголошує на необхідності справедливого розслідування трагічного випадку та закликає уникати маніпуляцій.

У Київській міській державній адміністрації наголошують, що у 2021 прокуратура у 2021 році через суд не намагалася скасувати роботу атракціону, на якому сьогодні загинула людина. Про це пише УНН з посиланням на заяву КМДА.

Деталі 

КМДА наголошує на необхідності справедливого та чесного розслідування трагічного випадку на атракціоні-канатній переправі через Дніпро.

Київська міська прокуратура у 2021 році через суд не намагалася скасувати роботу самого атракціону, лише оскаржувала результати інвестиційного конкурсу стосовно компанії-переможця та відповідне розпорядження КМДА від 11.01.2021 року

- наголошують в міській державній адміністрації. 

У відомстві пояснюють, що сам атракціон на той момент ще не існував як такий.

Рішенням Господарського суду м. Києва від 02.12.2021, залишеним в силі постановою Північного апеляційного господарського суду від 16.06.2022 та Верховного суду від 14.09.2022, у задоволенні позову органів прокуратури було відмовлено.

В КМДА кажуть, що рішення суду в цій справі врахувало наявність з боку учасника конкурсу необхідних дозвільних документів, що стосуються його діяльності.

Також звертаємо увагу на некоректність заяви щодо проектної документації: її мав розробити переможець конкурсу, і на її основі отримати відповідні дозвільні документи в профільних державних органах та відомствах, як це встановлено чинним законодавством. І саме в частині дотримання цих вимог і правил має ретельно розібратися слідство

- наголосили в КМДА.

У підсумку Київська міська державна адміністрація обіцяє співпрацювати зі слідством у разі потреби та закликає відмовитись від маніпуляції на темі трагедії.

Трагедія не повинна ставати черговим предметом публічних маніпуляцій з боку правоохоронців, як про це вже свідчать публічні заяви органів прокуратури. (...) Місто співпрацюватиме зі слідством заради справедливого результату розслідування і недопущення таких випадків у майбутньому

- підкреслили в КМДА. 

Нагадаємо

Поліція відкрила провадження за двома статтями  через обрив троса на атракціоні-спуску через Дніпро, в результаті чого в річку впав 20-річний хлопець.

В КМДА зазначили, що місто вимагатиме від правоохоронців ретельного розслідування діяльності компанії, що експлуатує атракціон-спуск через Дніпро в Києві на якому обірвався трос й в результаті впала людина в річку.

Своєю чергою міська прокуратура Києва заявила, що намагалася зупинити роботу атракціону-спуску через Дніпро ще у 2021 році. Суди та посадовці не погодились, що канатна дорога належить до атракціонів підвищеної небезпеки.

Володимир Омельченко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У Львові прощаються з мовознавицею Іриною Фаріон

     • 16055 переглядiв