ukenru
u-kmda-ottsifruvali-tisyachi-budivelnikh-pasportiv-mistobudivnikh-umov-ta-obmezhen

У КМДА оцифрували тисячі будівельних паспортів, містобудівних умов та обмежень

 • 15248 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. Управління адміністративних послуг Департаменту містобудування та архітектури КМДА оцифрувало тисячі будівельних паспортів і містобудівних умов та обмежень, що пришвидшить роботу працівникам Департаменту та дасть киянам можливість самостійно перевіряти дані. Про це у своїй сторінці у Facebook заявив заступник директора Департаменту будівництва та житлового забезпечення Юрій Тацій, передає УНН.

"Управління адміністративних послуг Департаменту містобудування та архітектури КМДА провело глобальну інвентаризацію документів, виданих за майже 10 років. Уже перевели в електронний вигляд велику частину будівельних паспортів і містобудівних умов та обмежень. В електронному вигляді будуть доступні загалом 2068 будівельних паспортів (та ще 2193 листи стосовно будівельних паспортів) і 3017 містобудівних умов та обмежень (плюс 4792 листи)", - зазначив він.

За його словами, після модернізації сайту містобудівного кадастру оцифровані документи будуть завантажені у відкритий доступ.

"Наразі, через обмежений функціонал старого сайту, ми можемо опублікувати лише "контури": номер документу, назва об’єкту та інші загальні дані", - додав Тацій.

Він наголошує, що це тільки перший етап.

"Вже доручив продовжити інвентаризацію та перевести в електронний вигляд АПЗ (архітектурно-планувальне завдання) і проектні документи, видані з 2002 року", - підсумував Тацій.

Він додав, що це важливо тому що, по-перше, оцифрування документів полегшить і пришвидшить роботу працівникам Департаменту. Також документи в електронному вигляді будуть доступні для киян, що дасть можливість самостійно перевіряти дані. Окрім того, вся інформація має бути максимально відкритою та доступною.

Нагадаємо, у Києві проходять дослідження використання технологій штучного інтелекту, завданням якого є розробка практичних прикладів прозорого використання штучного інтелекту службами Київської міської державної адміністрації.

Українські Національні Новини

Політика