“Оперативна інформація за 15 січня на основі моніторингу дотримання профілактичних і протиепідемічних заходів суб’єктами, які здійснюють господарську діяльність у Києві. За участі фахівців ГУ Держпродспоживслужби в місті Києві провели моніторинг на 255 об’єктах. Зокрема, 30 закладів громадського харчування, 50 об’єкти торгівлі продовольчими товарами, 175 — непродовольчими товарами. Порушення виявлені на 11 об’єктах”, — йдеться у повідомленні.
Також повідомляється, що у Києві виявили заклади громадського харчування, які приймали відвідувачів за попереднім записом, хоча це заборонено.
“Один із прикладів — ресторан „BAO“ на Мечникова у Києві. За результатами складено протокол відповідно до ч. 1 ст. 44-3 за порушення правил щодо карантину. Порушення полягає в тому, що на робочому місці не здійснюється належний контроль за використанням працівниками засобів індивідуального захисту, зокрема, захисних масок або респіраторів, що закривають ніс та рот”, — вказано у повідомленні.
Нагадаємо, станом на 11 січня на Київщині було вже близько 90 порушень січневого “локдауну”.
Також нагадаємо, що з 8 по 25 січня у Києві та по всій Україні введений локдаун через пандемію COVID-19.
Забороняється робота непродовольчих магазинів, а також ринків та ярмарків, діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, крім: торгівлі виключно товарами, що належать до продуктів харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, побутової хімії, засобів зв’язку, друкованих засобів масової інформації, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин, на торгівельних площах, не менше як 60 відсотків яких призначено для торгівлі такими товарами.