ukenru
u-kiyevi-vshanuvali-voyiniv-zagiblikh-pid-ilovayskom

У Києві вшанували воїнів, загиблих під Іловайськом

 • 17706 переглядiв

КИЇВ. 29 серпня. УНН. У столиці біля Михайлівського Золотоверхого монастиря вшанували пам’ять загиблих у "Іловайському котлі" українських вояків. Захід відбувся у рамках акції "Час не лікує", організованої українськими волонтерами та ветеранами АТО. Про це інформує кореспондент УНН.

На захід приїхали понад 300 учасників з усієї України. Це батьки, дружини і діти загиблих під Іловайськом українських воїнів. Зокрема, до монастиря приїхали ветерани АТО, громадські активісти та духовенство.

Вшанування воїнства відбувалося під мурами Михайлівського монастиря, на яких розташована "Стіна пам’яті". Там пройшов всеукраїнський молебень за загиблими у російсько-українській війні, після чого присутні поклали квіти та запалені лампади до мурів монастиря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іловайський котел: у полоні досі перебувають 11 українських військових

На Михайлівській площі було встановлено сцену, звідки виступали українські виконавці з патріотичними піснями. Також на площі розташували стенди з фотографіями Іловайської операції, прапорами та артефактами війни на Донбасі.

Зокрема, під час акції було відкрито чотири нові секції "Стіни пам’яті" з портретами та короткими даними про загиблих вояків (станом на початок 2018 року).

Нагадаємо, наприкінці серпня 2014 року після масштабних боїв військовослужбовці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом. Бойовики і російські військові обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські бійці.

За даними ГПУ, в результаті розстрілу українських військовослужбовців під Іловайськом у 2014 році загинуло 366 осіб, 429 було поранено.

Українські Національні Новини

Мультимедіа