ukenru
u-kiyevi-vodiyiv-komunalnikh-pidpriyemstv-vchili-domedichniy-dopomozi-pri-dtp

У Києві водіїв комунальних підприємств вчили домедичній допомозі при ДТП

 • 11055 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. У столиці відбувся перший день навчання з надання першої допомоги постраждалим внаслідок дорожно-транспортних пригод, для водіїв столичних комунальних підприємств, передає УНН.

На державному підприємстві “Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій” Міністерства охорони здоров’я України провели перший день восьмигодинних навчань водіїв столичних комунальних підприємства з надання домедичної допомоги постраждалим внаслідок ДТП.

“За минулий рік в Україні трапилось більше 156 тисяч ДТП, в яких загинуло близько 4 тисяч людей, 40 тисяч людей отримали травми різної тяжкості. Тому дуже важливо, якщо люди, водії знатимуть як надавати в перші 20 хв. домедичну допомогу, в такому випадку більше шансів, що після ДТП постраждалий залишиться живим”, - розповів директор ДП “Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій” МОЗ Юрій Чорний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Четверо підлітків постраждали в ДТП на Луганщині

Програма тренінгу включала в себе теоретичні та практичні заняття, після яких водії знатимуть, як допомогти постраждалому в разі зупинки серця, кровотечі та шокового стану.

Також в рамках тренінгу водії мали змогу власноруч відпрацювати навички на манікенах, що повністю відтворюють людське тіло.

Як повідомляв УНН, 7 березня п'яний чоловік загинув під колесами авто у Маріуполі.

Українські Національні Новини

Мультимедіа