ukenru
u-kiyevi-vikrili-vidchuzhennya-sotni-gektariv-zemli-vartistyu-mayzhe-800-mln-grn

У Києві викрили відчуження сотні гектарів землі вартістю майже 800 млн грн

 • 11118 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Правоохоронці викрили факт незаконного заволодіння сотнями гектарів земель столичної громади, за сприяння колишнього керівництва Головного управління Держгеокадастру в Києві, посадових осіб ДАБІ та ряду комунальних підприємств, що завдало громаді збитків на суму майже 800 мільйонів гривень. Про це УНН повідомили у пресцентрі Служби безпеки України.

За версією слідства, вищевказані посадові особи у 2016-2019 роках сприяли незаконному виведення земельних ділянок в Оболонському, Деснянському та Дарницькому районах Києва загальною площею 377 гектар з комунальної власності.

За попередньою інформацією, ділянки нелегально переоформили у користування на фізичних осіб для подальшого перепродажу під забудову. 

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою) Кримінального кодексу України проведено низку обшуків у приміщеннях державних установ та за адресами проживання фігурантів справи.

Під час слідчих дій правоохоронці вилучили документацію, що стала підставою для незаконної перереєстрації ділянок, електронні носії інформації, які містять важливі відомості для досудового розслідування.

Триває експертиза для встановлення повного розміру завданих державі збитків через протиправну діяльність посадовців. Наразі вживаються процесуальні заходи для повернення незаконно відчужених земельних ділянок у власність громади Києва. 

Нагадаємо, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом розкрадання державних земель у Миронівському районі Київської області.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП