ukenru
u-kiyevi-suditimut-podatkivtsya-yakiy-za-groshi-obitsyav-pidpriyemtsyu-zakriti-kriminalne-provadzhennya

У Києві судитимуть податківця, який за гроші обіцяв підприємцю закрити кримінальне провадження

 • 10794 переглядiв

КИЇВ. 1 листопада. УНН. У столиці судитимуть податківця, який за 12 тисяч доларів США обіцяв підприємцю закрити кримінальне провадження. Про це УНН повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

"Завершено досудове розслідування стосовно заступника начальника одного із відділів Головного управління Державної фіскальної служби у місті Києві, підозрюваного у заволодінні грошовими коштами підприємця у сумі 12 тисяч доларів США. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Центрального апарату Державного бюро розслідувань", - йдеться в повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що податківець отримав від підприємця 12 тисяч доларів США за обіцянку сприяти закриттю кримінального провадження та поверненню вилучених під час обшуків документів.

У ДБР відзначили, що посадовець не має повноважень втручатися у діяльність слідчого та приймати рішення у кримінальному провадженні.

Наразі підозрюваний та його захисники ознайомлюються із матеріалами кримінального провадження, після чого їх буде скеровано до суду.

Податківцю інкримінують шахрайство, вчинене у великих розмірах (ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, податківцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Нагадаємо, на Хмельниччині судитимуть податківця за хабар та підробку документів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП