ukenru
u-kiyevi-suditimut-likarya-anesteziologa-patsiyentka-yakogo-vpala-v-komu

У Києві судитимуть лікаря-анестезіолога, пацієнтка якого впала в кому

 • 17071 переглядiв

КИЇВ. 30 липня. УНН. Скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 55-річного лікаря-анестезіолога, недбалість якого та злісне нехтування посадовими інструкціями стали причиною розвитку у пацієнтки коми, що за ступенем тяжкості відноситься до тяжких тілесних ушкоджень. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Києва.

Підозрюваний, працюючи на посаді лікаря-анестезіолога відділення анестезіології та інтенсивної терапії Центрального госпіталю МВС України, у листопаді 2018 року, перебував на чергуванні під час проведення планового оперативного втручання в організм хворої, яка перебувала на стаціонарному лікуванні.

Так, 20 листопада, о 10:00, було розпочато планова операція пацієнтки, при цьому анестезіологічне знеболювання було заплановано в об’ємі: внутрішньовенний наркоз зі штучною вентиляцією легень.

Під час інтубації трахеї лікарем-анестезіологом було допущено критичний дефект в проведенні процедури, а саме скерування інтубаційної трубки не в трахею, а до стравоходу з подальшим підключенням до апарату штучної вентиляції легень. Халатні дії лікаря стали причиною розвитку у хворої гіпоксичного стану з подальшим ураженням центральної нервової системи, що призвело до розвитку тривалої коми, у зв’язку з газообміном у легенях.

Таким чином лікар-анестезіолог обвинувачується у неналежному виконанні своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки для хворої, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 140 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, на Івано-Франківщині головного лікаря медзакладу підозрюють у зловживанні службовим становищем.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП