ukenru
u-kiyevi-suditimut-dvokh-politseyskikh-za-sistematichne-khabarnitstvo

У Києві судитимуть двох поліцейських за систематичне хабарництво

 • 14466 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Прокуратура Києва та Головне управління Служби безпеки у Києві та Київській області завершили слідство стосовно інспектора та поліцейського роти патрульної поліції за отримання хабара. Обвинувальний акт стосовно них передано до суду. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Києва, передає УНН.

"Обвинувальний акт скеровано до Дніпровського районного суду міста Києва для розгляду по суті", - зазначили у прес-службі.

За даними прокуратури, вказані працівники правоохоронного органу, використовуючи службове становище, одержували неправомірну вигоду для себе за не вчинення ними в інтересах водіїв дій, пов’язаних з притягненням останніх до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху.

За результатами проведеного розслідування виявлено та задокументовано систематичні факти отримання неправомірної вигоди працівниками патрульної поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голову РДА і двох спільників за вимагання судитимуть на Київщині

Дії вказаних осіб кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 КК України. Підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту та за рішенням суду їх відсторонено від посад.

Санкція статті ч. 3 ст. 368 КК України, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 27 вересня Голосіївський районний суд Києва застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до колишнього міліціонера, якого підозрюють у катуванні затриманого розігрітою праскою. 

Українські Національні Новини

Київ