ukenru
u-kiyevi-skasovano-zaboronu-na-prodazh-alkogolyu-vnochi-amku

У Києві скасовано заборону на продаж алкоголю вночі - АМКУ

 • 12890 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. За рішенням Київського апеляційного господарського суду міста Києва скасовано заборону на продаж алкоголю вночі. Про це повідомила прес-служба Київського обласного управління Антимонопольного комітету, передає УНН.

"Рішенням господарського суду міста Києва, яким суд зобов'язав Київську міську раду виконати рішення адміністративної колегії Київського обласного територіального відділення АМКУ, шляхом скасування рішення від 22.09.2016 № 19/1023 "Про обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива в стаціонарних об'єктах торгівлі в м.Києві", яким встановлено, не передбачену законодавчими актами України, заборону реалізації алкогольних напоїв на території м.Києва з 23:00 до 10:00 години", - сказано в повідомленні.

В АМКУ уточнили, що Київрада намагалася оскаржити рішення Госпсуду, але апеляцію програла.

"Постановою Київського апеляційного господарського суду від 06.06.2017 у справі № 910/3681/17 відмовлено в задоволенні апеляційної скарги Київської міської ради на рішення господарського суду міста Києва від 10.04.2017, яким зобов'язано Київську міську раду припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції, яке полягає в ухваленні рішення від 22.09.2016 № 19/1023 "Про обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива в стаціонарних об'єктах торгівлі в м.Києві", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховний суд України визнав незаконність нічних обмежень продажу алкоголю

У рішенні суду зазначається, що заборона реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива в стаціонарних об'єктах торгівлі торгового, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення, крім закладів ресторанного господарства (кафе, бари, заклади громадського харчування, ресторани і т.д.) на території міста Києва з 23:00 до 10:00 годин порушує закон "Про захист економічної конкуренції" у вигляді здійснення антиконкурентних дій органом місцевого самоврядування і полягає у встановленны не передбаченої законами України заборони і обмеження самостійності підприємств щодо реалізації товарів.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, в Литві констатували неефективність заборонних заходів щодо алкоголю.

За словами експертів, заборона реалізації алкоголю вночі стимулює торгівлю сурогатами.

Українські Національні Новини

Економіка