ukenru
u-kiyevi-rozdayut-gazeti-z-nezakonnoyu-agitatsiyeyu

У Києві роздають газети з незаконною агітацією

 • 16476 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Поліція Києва затримала чоловіків, які займались незаконною політичною агітацією, розповсюдженням газет і розклейкою листівок. Про це повідомляє прес-служба поліції Києва, передає УНН.

Так, сьогодні на проспекті Перемоги у Києві правоохоронці помітили чоловіка, котрий розклеював листівки без вихідних даних. Його запросили до управління поліції, де склали адміністративні матеріали за вчинення правопорушення, передбаченого ст. 212-13 (Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

А на станції метрополітену "Академмістечко" чоловік клеїв у вагоні потягу плакат із політичною агітацією. Коли до правопорушника підійшов поліцейський, в руках він тримав ще одну листівку аналогічного змісту. Як пояснив 49-річний киянин, листівки він самостійно роздрукував із мережі Інтернет. Агітаційну листівку у правопорушника вилучили правоохоронці. На нього також буде складено адміністративний протокол за ч. 2 ст. 212-13.

Санкція статті тягне за собою накладення штрафу від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також у прес-службі повідомили про розповсюдження газет з політичною агітацією біля станції метро "Дрогожичи". Правопорушник на вулиці розповсюджував газети без вихідних даних. Його доставили до управління поліції, де на чоловіка склали адміністративний протокол за ст. 212-13. У нього вилучили 7800 примірників друкованої продукції.

У подальшому адміністративні матеріали правоохоронці направлять до Шевченківського районного суду для прийняття рішення.

Як повідомляв УНН, за фактом розміщення білбордів "Кінець" в стилістиці агітації кандидата в президенти України Петра Порошенка зареєстровані адміністративні провадження.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП