ukenru
u-kiyevi-predstavili-proekt-globalnoyi-modernizatsiyi-tsentralnogo-avtovokzalu

У Києві представили проект глобальної модернізації центрального автовокзалу

 • 20501 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Цього місяця планується розпочати ремонтні роботи по зміні інфраструктури Центрального автовокзалу Києва, а завершити роботи - навесні наступного року. Про це під час брифінгу заявив директор по маркетингу Київпассервісу Дмитро Ожигов, передає кореспондент УНН.

"Ремонтні роботи по зміні інфраструктури Центрального автовокзалу Києва плануємо розпочати з жовтня цього року, завершити повну модернізацію Центрального автовокзалу плануємо у березні 2021 року. Розмір інвестицій складе більше 2 млн євро виключно на модернізацію Центрального автовокзалу Києва. Ця модернізація плануються за спільні інвестиції України та Європи... Під час модернізації Центральний вокзал Києва закриватися не буде, він буде функціонувати у штатному режимі, ремонтні роботи будуть проводиться зонально", - розповів Ожигов.

Так, на автовокзалі з’являться оновлені зони очікування, фудкорт та оновлені комфортні номери різних класів.

"На першому поверсі ми плануємо розмістити зону очікування, маркет-зону та ближче до платформи - невеликий вуличний фудкорт. Вся платформа буде огороджена від сторонніх відвідувачів, що забезпечить додатковий комфорт і безпеку для пасажирів. Вхід до зони буде через турнікети та служби безпеки автовокзалу. На другому поверсі ми плануємо розташувати зону очікування рейсів, великий повноцінний фудкорт, касову зону та адміністрацію. Та третьому поверсі планується повна реконструкція існуючого готелю, він буде включати у себе 30 комфортних номерів різного класу. Також на третьому поверсі буде розташована зона довготривалого очікування рейсів підвищеного комфорту. Всі поверхи між собою будуть з’єднані ліфтом та ескалаторами", - розповів дизайнер-архітектор проекту модернізації Центрального автовокзалу Києва Іван Маргітич.

Також, за його словами, запланована реконструкція інтер’єрних мозаїк, які наразі є історичною цінністю.

"Авторами заплановано, що вони будуть передавати дух подорожі…Фасад повністю буде реконструйований та набуде нової архітектурної виразності…По генплану ми вирішили розділити трафік автобусний та автомобільний. Перед Центральним автовокзалом з’явиться комфортна парковка, а за Центральним фасадом з’явиться новий заїзд для автобусів", - додав Маргітич.

Нагадаємо, у Києві відкрили 3D-конструкцію Софійського собору з рельєфними тактильними табличками для людей з вадами зору. Так, планується встановити подібні фігури біля визначних місць столиці.

Українські Національні Новини

Київ