ukenru
u-kiyevi-posadovtsiv-derzhavnogo-banku-vikrili-na-rozkradanni-80-milyoniv-griven

У Києві посадовців державного банку викрили на розкраданні 80 мільйонів гривень

 • 13763 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Посадовців київської філії одного із державних банків було викрито на розкраданні майже 80 мільйонів гривень установи. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресцентр СБУ.

"Служба безпеки України викрила посадовців київської філії одного із державних банків на розкраданні майже 80 мільйонів гривень установи", - йдеться в повідомленні.

Так, під час досудового слідства правоохоронці встановили, що керівник середньої ланки банку спільно з іншим працівником організували механізм протиправного виведення коштів з державної установи.

"Вони відкривали десятки рахунків на фізичних осіб за підробленими документами. Зловмисники систематично перераховували на них гроші держбанку, переводили в готівку та привласнювали", - зазначається в повідомленні.

Також повідомляється, що наразі двом працівникам банку повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Кривому Розі викрили підрядників у розкраданні майже 10 млн грн під час будівництва автодоріг.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП