ukenru
u-kiyevi-politseyskogo-pidozryuyut-u-katuvanni-cholovika

У Києві поліцейського підозрюють у катуванні чоловіка

 • 19197 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Повідомлено про підозру старшому оперуповноваженому одного з райуправлінь Головного управління Нацполіції в місті Києві, який катував чоловіка з метою, аби той зізнався у вбивстві. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Офісу Генпрокурора.

"Повідомлено про підозру старшому оперуповноваженому одного з райуправлінь Головного управління Нацполіції в місті Києві у катуванні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 127 ККУ)", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що працівник поліції спільно з двома іншими оперуповноваженими (особи встановлюються), застосовував катування до затриманого чоловіка, виявленого поруч із місцем вбивства.

Намагаючись отримати зізнання у вчиненні злочину, правоохоронці протягом кількох годин наносили йому удари по різним частинам тіла, одягали на голову протигаз та перекривали доступ повітря. Поліцейські припинили катування лише після отримання зізнання.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному працівнику поліції запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також щодо відсторонення його від посади.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині повідомили про підозру працівнику патрульної поліції Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області, який підозрюється у перевищенні влади, що супроводжувалось насильством та застосуванням спецзасобів.

Українські Національні Новини

Київ