ukenru
u-kiyevi-odesi-ta-mariupoli-gotuyutsya-do-rozgortannya-velikikh-infektsiynikh-gospitaliv

У Києві, Одесі та Маріуполі готуються до розгортання великих інфекційних госпіталів

 • 17862 переглядiв

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. У Києві, Одесі і Маріуполі починається підготовка до розгортання великих інфекційних госпіталів на випадок перевантаження медичних закладів першої та другої хвилі. Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова комітету ВР з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медстрахування Михайло Радуцький, передає УНН.

"За наказом Президента в Києві, Одесі, Маріуполі починається підготовка до розгортання великих інфекційних госпіталів на випадок перевантаження медичних закладів першої та другої хвилі. Закупається все необхідне обладнання для того, щоб нові госпіталі змогли почати роботу за лічені дні. Госпіталі плануємо розміщувати в існуючих великих приміщеннях – в Києві це може бути Палац Спорту. Поки що такої необхідності немає, але ми повинні бути повністю готові", - зазначив він.

Окрім того, Президент доручив готувати відомчі лікарні та заклади, підпорядковані Медичній академії наук, до прийняття хворих на СOVID-19. Завдяки цьому рішенню значно збільшуємо кількість ліжкомісць.

"Залучаємо інтернів та студентів старших курсів медичних ВНЗ до роботи в інфекційних відділеннях. Відповідні законодавчі зміни набули чинності ще влітку. Є чіткі протоколи лікування пацієнтів з СOVID-19, і я впевнений, що під наглядом досвідчених лікарів наші молоді фахівці зможуть надавати кваліфіковану допомогу", - додає Радуцький.

Нагадаємо, в Україні у лікарнях з підозрою чи підтвердженим діагнозом COVID-19 перебуває понад 19 тисяч пацієнтів. Так, найбільш напружена ситуація із заповненістю лікарень у Донецькій, Харківській, одеській областях та місті Києві.

Як раніше повідомляв УНН, всього з початку пандемії в Україні зафіксовано 261 034 хворих на COVID-19, за останню добу виявили 4 768 інфікованих.

Внаслідок хвороби загалом в країні померли 4 972 людей, з них за добу — 85. Станом на 11 жовтня одужали від хвороби вже 113 507 людей. За добу кількість одужань зросла на 937 людей.

Українські Національні Новини

Політика