ukenru
u-kiyevi-na-budinku-profspilok-zapratsyuvav-godinnik

У Києві на Будинку профспілок запрацював годинник

 • 24870 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. Головний годинник країни, що розташований на Будинку профспілок у центрі Києва – відновив свою роботу. Про це повідомляє кореспондент УНН.

Годинник запрацював вперше з 2014 року. Раніше весь фасад будівлі разом з годинником були закриті на реконструкцію, після пожежі під час Революції Гідності.

Оновлене електронне табло тепер відображає не лише час, а й температуру, дату і відлік часу до Нового Року. Також на екрані можна побачити прапор України

Варто зазначити, що у покажчика поки відсутній звуковий супровід, а сам він працює у тестовому режимі. Стабільна робота годинника почнеться вже за тиждень.

Нагадаємо, в Києві на Майдані Незалежності в ніч на 19 лютого 2014 року в Будинку профспілок сталася пожежа. Спочатку почав горіти великий телеекран, розташований на стіні будівлі, після чого вогонь перекинувся всередину з 2 по 5 поверх, частина вікон у будинку обгоріла.

Остаточно пожежу вдалося загасити лише о 6:55 ранку 20 лютого 2014 року. Після нейтралізації вогню там було знайдено тіло людини. За даними ДСНС, під час пожежі вдалося врятувати 41 осіб.

Влітку 2014 року розпочався процес ліквідації наслідків пожежі. Повністю відновити Будинок профспілок планували в серпні 2016 року до 25-ї річниці незалежності України. Однак ремонтні роботи тривають.

Українські Національні Новини

Суспільство