ukenru
u-kiyevi-ekspolitseyskogo-zasudili-do-7-rokiv-za-vimagannya-khabara-ta-zbut-narkotikiv

У Києві експоліцейського засудили до 7 років за вимагання хабара та збут наркотиків

 • 13175 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. У Києві колишнього поліцейського засудили до 7 років позбавлення волі за вимагання хабаря та торгівлю наркотиками. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу прокуратури міста Києва.

"Святошинським райсудом столиці до 7 років позбавлення волі засуджено колишнього поліцейського за обвинуваченням у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди та торгівлі наркотиками", - сказано у повідомленні.

Так, наприкінці 2017 року патрульний поліцейський УПП в міста Києві зупинив транспортний засіб та під приводом виявлення ознак алкогольного сп’яніння забрав у водія (громадянина іноземної держави) водійське посвідчення. За повернення документу та не складання протоколу про адмінпорушення правоохоронець почав вимагати від водія 3500 гривень.

Про неправомірні дії поліцейського іноземець повідомив до Київського міського управління ДВБ Нацполіції України. Надалі, під контролем працівників ДВБ та столичної прокуратури водій передав поліцейському частину неправомірної вигоди. Останній, одержавши кошти, запропонував водію також придбати у нього наркотичні засоби, а саме амфетамін.

Окрім того, за процесуального керівництва прокуратури міста Києва слідчим ГУ СБУ в місті Києві та Київській області вдалося встановити спільника патрульного, через якого правоохоронець отримував та в подальшому збував наркотичні засоби У ході судового розгляду обвинувачені свою винуватість в інкримінованих злочинах заперечували, від надання показань відмовились.

"Враховуючи зібрані докази, суд першої інстанції погодився з доводами прокурора щодо доведеності вини обвинувачених та засудив колишнього правоохоронця до 7 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах строком на 3 роки, з конфіскацією всього майна та позбавленням спеціального звання лейтенанта поліції, а його спільника - до 6 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна", - додається у повідомленні.

Обвинувачених взяли під варту у залі суду.

Нагадаємо, у Чернівецькій області затримали чоловіка, який при спробі втечі відстрілювався від поліцейських. У результаті він поранив двох правоохоронців, які застосували зброю у відповідь.

Українські Національні Новини

Київ