ukenru
u-kiyevi-ekspolitseyskogo-pidozryuyut-u-nezakonnomu-pozbavlenni-voli-ta-vimaganni-2-tis-yevro

У Києві експоліцейського підозрюють у незаконному позбавленні волі та вимаганні 10 тис. доларів

 • 14796 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. У Києві прокуратура повідомила про підозру колишньому поліцейському, який з іншими правоохоронцями незаконно утримував чоловіка і вимагав від нього 10 тис. доларів. Про це повідомляє УНН з посиланням на сторінку в Facebook Київської міської прокуратури.

Цитата:

“За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру колишньому співробітнику одного з районних управлінь поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві за фактом незаконного позбавленні волі людини, а також цивільній особі за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, що завдало великої матеріальної шкоди (ч. 2 ст. 146 та ч. 3 ст. 289 КК України). Згідно матеріалів слідства, підозрюваний правоохоронець, діючи за попередньою змовою зі ще трьома співробітниками поліції, не маючи жодних законних підстав незаконно позбавили волі 50-річного чоловіка, який продавав свій автомобіль”, - йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що протиправно утримуючи чоловіка, правоохоронці вимагали від нього 10 тис. доларів США за непритягнення до відповідальності за нібито спробу продажу викраденого автомобіля.

“Отримавши від потерпілого частину “викупу” в розмірі 2 тис. євро правоохоронці відпустили його. Згодом один із вказаних працівників поліції залучив знайомого громадянина з метою незаконного заволодіння транспортним засобом, який потерпілий надав для огляду під час продажу. Однак, вказані дії було вчасно викрито під час спроби транспортування автомобіля до сховку”, - вказано у повідомленні.

Доповнення

У Луганській області заочно судитимуть учасників організованої злочинної групи, які викрадали людей та змушували будувати захисні споруди для окупаційних військ на Луганщині.

Українські Національні Новини

Київ