ukenru
u-kiyevi-ekoinspektori-pereviryayut-pidpriyemstvo-yake-utrimuye-smittyeviy-poligon-tpv-no5

У Києві екоінспектори перевіряють підприємство, яке утримує сміттєвий полігон ТПВ №5

 • 30981 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Інспектори знайшли низку порушень в документальному виконанні розпоряджень Держекоінспекції підприємством "Київспецтранс", яке утримує полігон ТПВ №5, які потрібно підтвердити "на практиці". Про це у Facebook написав голова Держекоінспекції Андрій Мальований, передає УНН.

"Вчора Державна екологічна інспекція Столичного округу зайшла на ПрАТ "Київспецтранс", яке утримує полігон ТПВ №5. Останнім часом через роботу полігону зростає кількість скарг, які надходять до Держекоінспекції від громадян", - написав Мальований.

За його словами, саме тому і постала потреба перевірки виконання приписів цим підприємством, навіть попри те, що проти них у судах є відкриті провадження

"Інспектори перевірили документальне виконання розпоряджень ДЕІ підприємством. Вже є низка порушень, які потрібно підтвердити "на практиці", тобто, в рамках перевірки самого полігону", - зазначив Мальований.

Мальований наголошує, що полігон ТПВ №5, незважаючи на його важливе для Києва інфраструктурне значення, залишається одним з найбільш екологічно небезпечних об’єктів столичних околиць.

"Сморід від сміття, який відчувається за кілька десятків кілометрів, потрапляння токсичного фільтрату у ґрунт та воду, захоронення відходів підвищеної небезпеки – лише невелика частина проблем цього об’єкту. Держекоінспекція отримує десятки звернень від українців, яких такий стан справ не влаштовує", - написав він.

Також Мальований повідомив, що зараз на полігоні №5 триває рекультивація, яка призведе до повного його закриття.

"Повністю підтримую таке рішення, адже полігони – пережиток минулого, який в Європі практично не знайдеш. Сьогодні в Україні потрібно втілювати нову систему управління відходами, яка передбачає їх сортування та переробку. Тож дуже чекаємо на прийняття рамкового законопроекту №2207-1, який і впровадить європейську модель управління відходами в Україні", - зазначив Мальований.

Нагадаємо, на території Львівщини виявлено майже 400 несанкціонованих сміттєзвалищ.

Українські Національні Новини

Політика