ukenru
u-kitayi-znayshli-zhiviy-koronavirus-na-upakovtsi-zamorozhenikh-produktiv

У Китаї знайшли живий коронавірус на упаковці заморожених продуктів

 • 39708 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Китайський Центр по контролю і профілактиці захворювань вперше виявив частинки коронавірусу SARS-CoV-2, що здатні до зараження, на упаковці заморожених продуктів. Збудник інфекції був знайдений на упаковці замороженої тріски, повідомила організація в суботу, 17 жовтня, передає УНН.

Це сталося під час вивчення спалаху захворювання COVID-19 в місті Ціндао. Тим самим вперше поза лабораторією підтверджено, що новий вірус при особливих умовах може зберігатися на упаковці протягом довгого часу. Ризик заразитися для людини при контакті з поверхнею такої упаковки існує, проте є дуже малим, підкреслюється в заяві. Жодного такого випадку до сих пір не зареєстровано, зазначили експерти.

Вірус SARS-CoV-2 з початку пандемії виявлений майже у 40 млн жителів планети, а 1,08 млн інфікованих померли, вказують дані Центру системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джонса Хопкінса. 

Все більше держав знову посилюють заходи по боротьбі з поширенням захворювання. У той же час медичні установи і фармацевтичні компанії в багатьох країнах працюють над створенням вакцини проти нового коронавируса.

Респіраторну хворобу COVID-19, інфікування якою викликає коронавірус SARS-CoV-2, вперше зафіксували у китайській провінції Хубей, наприкінці 2019 року. З того часу зараження цим вірусом було зафіксовано у 188 країнах світу, включаючи Україну. Починаючи з 11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я визнала поширення хвороби — пандемією.

Українські Національні Новини

Новини Світу