ukenru
u-kishinevi-zayavili-pro-tisk-spetssluzhb-rf-na-moldovskikh-posadovtsiv

У Кишиневі заявили про тиск спецслужб РФ на молдовських посадовців

 • 12156 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Спікер парламенту Молдови Андріан Канду і прем'єр-міністр країни Павел Філіп сьогодні під час зустрічі з послом Російської Федерації в Кишиневі Фарітом Мухаметшиним передали йому ноту, в якій повідомляють про низку порушень, скоєних силовими структурами РФ щодо молдовських високопосадовців, передає УНН із посиланням на Noi.md.

У ноті наголошується, що чиновників із Молдови грубо затримують при в'їзді до Російської Федерації, допитують, обшукують та принижують представники російських спецслужб.

«Таке ставлення є одночасно неадекватним і невиправданим», – сказано в ноті.

Зазначається також, що така поведінка росіян щодо молдовських офіційних осіб пов'язана з розслідуванням справи про відмивання 22 мільярдів доларів через Moldinconbank.

«Зловживання активізувалися одночасно із запитами молдовських слідчих на адресу Російської Федерації про надання інформації щодо походження згаданої суми, оскільки ця інформація має ключову роль для встановлення істини. Відзначимо, що розслідування показало зв'язок між частиною цих грошей і спробою підкупу деяких депутатів парламенту Республіки Молдова», – пояснюють спікер і прем’єр.

Вони також повідомили, що за останні кілька місяців 25 молдовських чиновників були зупинені і зазнали образливого поводження при в'їзді до Російської Федерації.

А.Канду і П.Філіп оголосили, що до припинення порушень офіційним особам Молдови буде рекомендовано утриматися від поїздок до Росії.

Нагадаємо, на початку березня посол Республіки Молдова в Москві Дмитро Брагіш був відкликаний з посади.

Українські Національні Новини

Політика