ukenru
u-kishinevi-prikhilniki-obyednannya-moldovi-z-rumuniyeyu-vlashtuvali-rozbirki-z-politsiyeyu

У Кишиневі прихильники об'єднання Молдови з Румунією влаштували "розбірки" з поліцією

 • 8206 переглядiв

КИЇВ. 1 вересня. УНН. У суботу, 1 вересня, на площі Великих національних зборів у Кишиневі уніоністи почали мирний мітинг, щоб відзначити сторіччя об'єднання Молдови і Румунії. Однак мітинг перетворився в протест після того, як організатори акції повідомили, що кілька автобусів уніоністов затримали на в'їзді в Кишинів, передає УНН з посиланням на Newsmaker.

Так, повідомляється, що коли частина учасників мітингу на чолі з членом Партії національної єдності Костянтином Кодряну, яка вирушила визволяти автобуси з інвентарем для маршу об'єднання, дійшла до виїзду з Кишинева в секторі Буюкани, виявилося, що поліція відігнала автобуси в інше місце.

Кодряну відправився на переговори з правоохоронними органами. Він запропонував усім повернутися на площу Великих національних зборів.

"Якщо поліція не прислухається до наших вимог, ми перекриємо рух", - пообіцяв він.

Однак спроба повернути автобуси з інвентарем для Маршу об'єднання провалилася. Всі учасники уніоністського мітингу повернулися на площу Великих національних зборів. Організатори маршу закликали присутніх залишатися на центральній площі разом з учасниками Маршу об'єднання з Румунії до 23:00, так як площа зарезервована для акції до цього часу. Самі вони вирішили відправитися на зустріч з представниками правоохоронних органів з приводу затриманих автобусів.

Як розповів Кодряну, автобуси зараз знаходяться в Страшенах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Молдови пригрозив мітингами в разі обмеження його повноважень парламентом

"У поліцію надходили дзвінки, що в автобусах знаходяться небезпечні предмети. І зараз поліція складає протоколи. Ми вирушимо розбиратися з поліцією", - додав він.

Однак, інші учасники мітингу зажадали, щоб організатори залишилися на площі.

Нагадаємо, 26 серпня у центрі Кишинева (Республіка Молдова) тисячі людей вийшли на антиурядовий протест.

Українські Національні Новини

Новини Світу