u-kharkovi-zatrimali-zaliznichnika-yakiy-zlivav-okupantam-marshruti-esheloniv-iz-tekhnikoyu-2

У Харкові затримали залізничника, який "зливав" окупантам маршрути ешелонів із технікою ЗСУ

 • 249095 переглядiв

КИЇВ. 7 серпня. УНН. Контррозвідка Служби безпеки України затримала коригувальника вогню у Харкові. За даними слідства, ворожим інформатором виявився працівник однієї з місцевих залізничних станцій. Він збирав і передавав ворогу дані про розміщення українських військових та об’єктів критичної інфраструктури на території Харкова та області. Йому вже оголосили підозру. Про це повідомили в Офісі Генпрокурора, інформацію також підтвердили в СБУ, пише УНН.

Деталі

Зрадником виявився 52 річний чоловік мешканець Харкова. Працюючи на залізниці, він відслідковував маршрути ешелонів із технікою ЗСУ, та намагався встановити орієнтовну кількість важкого озброєння, яке переправляли на передову.

Крім того, зловмисник фотографував наслідки російських повітряних ударів по інфраструктурі обласного центру. Всі ці дані надсилав у закриту проросійську групу в Телеграмі.

Надалі, ворог використовував цю інформацію для планування та завдання вогневих ударів по підрозділах Сил оборони та критичній інфраструктурі регіону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Їздили по Харкову на велосипедах і знімали місця перебування ЗСУ: коригувальників затримано

Харківська обласна прокуратура порушила кримінальне провадження за фактом збору та поширення інформації про розташування ЗСУ, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114 2 КК України).

Чоловіку оголосили про підозру та взяли під варту. Йому загрожує від 5 до 8 років тюрми.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Атака дронів-камікадзе на порт Рені: які висновки зроблено?

     • 2311388 переглядiв