ukenru
u-kharkovi-zatrimali-spivrobitnika-viyskkomatu-na-700-dol-khabara

У Харкові затримали співробітника військкомату на 700 дол. хабара

 • 9570 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Правоохоронці викрили заступника військового комісара одного з об’єднаних райвійськкоматів Харкова на отриманні хабара у сумі 700 дол., передає УНН з посиланням на повідомлення прес-служби Служби безпеки України.

За інформацією прес-служби, оперативники спецслужби спільно з поліцією та військовою прокуратурою викрили на хабарі заступника військового комісара одного з об’єднаних райвійськкоматів Харкова.

Правоохоронці встановили, йдеться у повідомленні, що капітан вимагав від місцевого жителя сімсот доларів США за проставлення у його військовому квитку штампу постановки на облік як непридатного до військової служби.

Співробітники СБ України затримали зловмисника в його службовому кабінеті під час отримання всієї суми хабара.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 та ч. 3 ст. 426-1 Кримінального кодексу України. Затриманому повідомлено про підозру у скоєнні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Крім того, як поінформували у прес-служби, на Рівненщині за матеріалами СБУ та військової прокуратури також оголошено про підозру в скоєнні злочину старшому офіцеру одного з районних військових комісаріатів.

Оперативники спецслужби встановили, що майор вимагав від підприємця тринадцять з половиною тисяч гривень «відкату» за нібито здійснення перевезень резервістів та військовозобов’язаних. Фактично договори та акти виконаних робіт підписувались, проте послуги з перевезення не надавалися, а гроші, що перераховувались на рахунок перевізника, передавалися посадовцю.

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 191 та ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України правоохоронці затримали зловмисника під час отримання всієї суми неправомірної вигоди.

Як повідомляв УНН, у Харківській області прокуратура затримала трьох патрульних поліцейських, які систематично вимагали хабарі у водіїв. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП