ukenru
u-kharkovi-proveli-obshuki-v-avtoshkoli-de-navchalasya-zaytseva

У Харкові провели обшуки в автошколі, де навчалася Зайцева

 • 17298 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. Київський райсуд Харкова дав дозвіл на накладення арешту на майно, яке належить ПП "Транстур" - автошколі, у якій вчилася фігурантка резонансної ДТП Олена Зайцева. Про це повідомляє УНН з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Зазначено, що 28 серпня 2018 року до суду надійшло клопотання слідчого, погоджене з прокурором, про накладення арешту на майно, яке належить ПП "Транстур" і яке було вилучене під час обшуку 27 серпня.

У клопотанні слідчий пояснив, що поліція проводить досудове розслідування у кримінальному провадження за ч.1 ст.367 КК України - "Службова недбалість". У ході цього досудового розслідування з'ясовуються обставин проведення автошколою навчання водіїв категорії "В", в тому числі й Зайцевої, з 2 жовтня 2015 року до 27 листопада 2015-го. За даними слідства, Зайцева не відвідувала заняття, бо перетинала держкордон України з 8 жовтня 2015 року до 11 жовтня 2015-го. Слідчі виявили факти "неналежного виконання посадовими особами ПП "Транстур" посадових обов'язків з організації учбового процесу, що заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам та інтересам окремих громадян".

Суд дозволив задовольнити клопотання і накласти арешт на вилучене під час обшуку майно ПП "Транстур", а саме виписку з банку за період з 2 жовтня 2015 року по 27 листопада 2015-го, протокол групи №41 від 27 листопада 2015 року екзаменаційної комісії навчального закладу з підготовки та перепідготовки водіїв.

У прес-службі поліції Харківської області УНН повідомили, що слідство у цьому кримінальному провадженні триває. Однак слідчі поки не оприлюднюють жодної інформації та обіцяють зробити це пізніше.

Як повідомляв УНН, фігурантка ДТП, яка сталася у центрі Харкова, Олена Зайцева не відвідувала заняття в автошколі

Нагадаємо, смертельна ДТП сталася 18 жовтня 2017 року. Тоді позашляховики під керуванням Олени Зайцевої та Геннадія Дронова зіткнулися на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова. Після зіткнення Lexus Зайцевої викинуло на пішоходів, у результаті чого загинули шестеро осіб. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП