ukenru
u-kharkovi-kerivnikiv-komunalnogo-pidpriyemstva-vikrili-na-privlasnenni-budivelnikh-materialiv

У Харкові керівників комунального підприємства викрили на привласненні будівельних матеріалів

 • 9733 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. Керівників одного з комунальних підприємств Харкова викрили на системних зловживаннях службовим становищем. Про це УНН повідомили у прес-центрі Служби безпеки України.

За даними спецслужби, керівники двох дорожньо-експлуатаційних філій міського комунального підприємства організували протиправну схему привласнення будівельних матеріалів, призначених для ремонту автомобільних шляхів Харкова. Із порушенням технологічних вимог комунальники штучно створювали надлишки асфальтобетону та інших дорожньо-будівельних матеріалів.

"Зекономлені" у такий спосіб матеріали посадовці реалізовували місцевим мешканцям. Крім того, зловмисники привласнювали кошти, отримані від незаконної здачі в оренду будівельної техніки, що перебуває на балансі підприємства.

Правоохоронці затримали зловмисників у середмісті Харкова під час отримання грошей за чергову партію "списаного" асфальтобетону. У межах відкритого кримінального провадження оперативники спецслужби задокументували кілька фактів протиправної діяльності комунальників на суму понад 100 тисяч гривень.

Наразі вирішується питання щодо оголошення посадовцям про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи.

Нагадаємо, посадовців запідозрили у розтраті коштів на ремонті дороги у Києві.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП