u-kharkivskiy-oblasti-energopostachannya-vidnovleno-na-70-sinyegubov

У Харківській області енергопостачання відновлено на 70% - Синєгубов

 • 865457 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Енергопостачання у Харківській області, після нічної масованої ракетної атаки на Україну, відновлено вже на 70%. Відповідні служби працюють у посиленому режимі, щоб за 2-3 години відновити енергопостачання по Харкову та області, заявив в ефірі національного телемарафону голова Харківської ОДА Олег Синєгубов, передає УНН.

Деталі

Як повідомив Синєгубов, сигнали повітряної тривоги почали лунати близько другої години ночі. Біля четвертої години ранку почалися ракетні удари. Всього ворог завадв 15 ударів по місту і області з ракетних систем С-300. Окупанти поцілили у енергетичні об’єкти, зокрема, у самому Харкові, Харківському районі, Чугуївському районі.

Також у населеному пункті Пісочин пошкоджено приватний житловий фонд, де дві жінки отримали незначні поранення.

Ворог застосував тактику повторних ударів з метою завдання максимального ураження підрозділам ДСНС та енергетикам, які намагалися ліквідовувати наслідки таких ударів.

Цитата

“Наразі всі наші рятувальники та енергетики працюють у посиленому режимі для того, щоб максимально швидко відновити електропостачання по області та по Харкову. По області ми вже відновили електропостачання більш ніж на 70%. Місто Харків будемо пробувати підключати за 2-3 години, десь так. Десь за годину-дві ми плануємо відновити 100% енергопостачання”, – сказав Синєгубов в телеефірі незадовго до опівдня.

Доповнення

Через пошкодження енергетичної інфраструктури Харків був знеструмлений. Через відсутність напруги в місті немає опалення та водопостачання.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    По всій території України знову повітряна тривога

     • 763046 переглядiв