ukenru
u-kazakhstani-zatrimali-pidozryuvanikh-u-nelegalnomu-prodazhi-nafti

У Казахстані затримали підозрюваних у нелегальному продажі нафти

 • 7100 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. Сьогодні у Казахстані під час широкомасштабної операції  було затримано кількох людей, підозрюваних у нелегальному продажі нафти. Про це повідомили у прес-службі Нацбезпеки Казахстану, передає УНН.

У повідомлені вказано, що Комітетом національної безпеки спільно з Національним бюро по протидії корупції і Міністерством внутрішніх справ в Актюбінській області та низці інших регіонів країни розпочато масштабну спецоперацію з припинення діяльності організованих злочинних груп, що займаються розкраданням і незаконним обігом нафти і нафтопродуктів.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів було затримано кількох осіб, яких підозрюють в причетності до розкрадання нафти. У них були вилучені автоцистерни з нафтою і нафтопродуктами.

За повідомленнями Національного комітету безпеки країни, затримані є послідовниками салафітської течії ісламу, яка у Казахстані заборонені і визнана екстремістською.

В даний час правоохоронці проводять обшуки у місцях проживання підозрюваних, а також в деяких підприємствах, які за попередніми даними, займаються легалізацією краденої нафти.

Нагадаємо, ЮНЕСКО включила вид казахської боротьби до списку нематеріальної культурної спадщини.

Українські Національні Новини

Новини Світу