ukenru
u-kazakhstani-zatrimali-kolishnogo-vitse-ministra-energetiki-karagayeva-cherez-pidvischennya-tsini-na-gaz

У Казахстані затримали колишнього віце-міністра енергетики Карагаєва через підвищення ціни на газ

 • 19184 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. У Казахстані затримали колишнього віце-міністра енергетики Республіки Казахстан Жумабая Карагаєва. Про це УНН повідомляє з посиланням на Агентство Республіки Казахстан з фінансового моніторингу.

Цитата

"Слідчо-оперативною групою територіального департаменту Агентства з фінансового моніторингу по Мангістауській області затримані віце-міністр енергетики Республіки Казахстан Жумабай Карагаєв, керівники електронних торгових майданчиків та особи, причетні до необґрунтованого підвищення цін на скраплений нафтовий газ в Мангістауській області", — йдеться в повідомленні.

Деталі

Відносно Карагаєва постановою суду санкціоновано обраний органом слідства і підтриманий прокуратурою області запобіжний захід у вигляді "утримання під вартою" строком на два місяці.

Додамо

Раніше в суботу уряд Казахстану прийняв рішення звільнити його з посади віце-міністра енергетики.

Контекст

У Казахстані мітинги за зниження цін на скраплений газ з 1 січня переросли в масові протести по всій країні. Президент країни Касим-Жомарт Токаєв відправив у відставку уряд. На всій території країни був введений режим надзвичайного стану. У багатьох містах була напружена ситуація. ОДКБ у відповідь на запит президента про допомогу направила в Республіку "миротворчі сили", зокрема — з Росії.

10 січня влада Казахстану заявила, що ситуація стабілізувалася і "знаходиться під контролем".

11 січня Токаєв оголосив про завершення в країні основної місії ОДКБ, "миротворці" якої прибули сюди на тлі протестів, що розгорілися. Перші російські "миротворці" покинули Казахстан 13 січня.

За повідомленнями, 14 січня Білоруський військовий контингент миротворчих сил ОДКБ повернувся додому.

Процес виведення контингенту, як зазначав Токаєв, триватиме не більше 10 днів. Повідомлялося, втім, що це має бути до 19 січня.

Українські Національні Новини

Новини Світу