ukenru
u-kazakhstani-pripinyayut-priymati-rosiyski-karti-mir

У Казахстані припиняють приймати російські карти "Мир"

 • 123138 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Карти російської платіжної системи "Мир" перестали приймати Народний банк Казахстану (Халик банк) та в'єтнамський BIDV. Про це пишуть росЗМІ, інформує УНН.

Деталі

Як повідомляє російська служба "Радіо Свобода", це відбувається на тлі попередження міністерства фінансів США про готовність запровадити санкції за підтримку використання російської платіжної системи за межами рф.

У кол-центрі Народного банку Казахстану, як вказано, повідомили, що російські карти не обслуговуються через термінали, ні через банкомати. Аналогічну інформацію надали і у в'єтнамському банку. При цьому BIDV продовжує приймати картки VISA, Mastercard, Western Union, JCB, UnionPay.

Раніше

19 вересня тимчасово призупинили роботу з російською платіжною системою "Мир" два турецькі банки - найбільший приватний банк Туреччини Iş Bankası та DenizBank.

Минулого тижня видання Financial Times повідомляло, що США та ЄС чинять тиск на Туреччину через її співпрацю з російськими банками і, зокрема, з російською платіжною системою "Мир", яка дозволяла росіянам обходити введені після початку війни в Україні санкції.

У Держдепартаменті США заявляли, що країна має намір боротися з ухиленням від введених проти рф санкцій не лише у Туреччині, а й у країнах Кавказу та Центральної Азії. Раніше США запровадили санкції проти генерального директора Національної системи платіжних карток Володимира Комлева.

Українські Національні Новини

Новини Світу