ukenru
u-kazakhstani-gorit-lis

У Казахстані горить ліс

 • 11092 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. У Павлодарської області Казахстану вогонь від відпалу сухостою перекинувся на лісову культуру Галкинская лісництва. Пожежею охоплено 30 гектарів. Про це повідомляє УНН з посиланням на nur.kz.

Як пояснили в Комітеті, 24 квітня близько 12:00 в Щербактінском районі Павлодарської області робочі селянського господарства "Тайлак" сільського округу Щербактінскій проводили плановий отжиг сухої трави на полях на площі 270 га.

"Через зміну вітру вогонь розповсюдився на лісову культуру Галкинская лісництва Шалдайского філії ГУ" Ертіс ОРМА "на площі 30 га", - повідомили у відомстві.

В гасінні пожежі задіяні 54 людини і 14 одиниць техніки служби пожежогасіння, лісництва, добровільного протипожежного формування Галкинская сільського округу.

Також до гасіння пожежі додатково направлено сили та засоби ДЧС Павлодарської області в складі 23 чоловік особового складу та 6 одиниць техніки з міста Павлодару.

Як повідомляв УНН, пожежа виникла сьогодні вранці на території Рівненського природного заповідника. Він був локалізований о 12:00. Попередньо, площа загоряння це близько 1,9 га, також попередня причина виникнення цього загоряння - це підпал сухої трави.

Українські Національні Новини

Новини Світу