u-kataloniyi-ogolosili-rezhim-ns-cherez-posukhu

У Каталонії оголосили режим НС через посуху

 • 312017 переглядiв

КИЇВ. 3 серпня. УНН. У північно-східному регіоні Іспанії Каталонії в середу в 24 містах через посуху була оголошена надзвичайна ситуація, спричинена нестачею дощів в останні роки. Про це пише Associated Press, повідомляє УНН.

Деталі

Обмеження, введені в межах надзвичайної ситуації, в основному торкнуться водопостачання сільського господарства та промисловості, але не питної води, заявили в Каталонському агентстві з водних ресурсів.

Заходи набудуть чинності наступного тижня і торкнуться 22 міст в Альт-Емпорда, у найбільш північно-східному окрузі Іспанії, і двох міст на південь від Барселони. За даними агентства, населення цих муніципалітетів становить 26 000 осіб.

Постачання води для сільського господарства скоротять на 80%, а для промислового використання - на 25%, окрім того, заборонять наповнення басейнів і полив садів і парків. Надзвичайні обмеження також торкнуться наповнення громадських фонтанів і використання прісної води для миття автомобілів.

У містах також буде зменшено норму водопостачання на душу населення з 230 літрів на день до 200 літрів. Ці запаси призначені для побутових потреб, таких як прання, і для громадських послуг, таких як прибирання вулиць.

За даними влади, жителі регіону зазвичай використовують 116 літрів води на день, тож там просять спробувати скоротити цей показник до 90 літрів.

Доповнення

Каталонія була одним з регіонів, які найбільше постраждали від посухи, що охопила більшу частину Іспанії протягом останніх двох років. Частини Каталонії та регіону Андалусія на півдні Іспанії вже ухвалили менш жорсткі обмеження на використання води через посуху.

Міністерство екологічного переходу Іспанії заявило в середу, що водосховища в країні заповнені на 42% від їхньої потужності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ірані через "безпрецедентну спеку" оголосили два дні державними вихідними

Cataluña activa por primera vez la alerta máxima por sequía y declara el estado de emergencia en 24 municipios, la mayoría en Girona

Informa Olga Rodríguez

https://t.co/9wSRGQOvth pic.twitter.com/sHOy1CB19T

— Telediarios de TVE (@telediario_tve) August 2, 2023

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Каталонії оголосили режим НС через посуху

     • 312017 переглядiв

    Трамп заявив, що йому загрожує 561 рік в'язниці

     • 419065 переглядiв

    Для контрнаступу ніякого графіку не існує - Данілов

     • 487724 переглядiв

    Україна розпочала роботу над правовим регулюванням ШІ

     • 677785 переглядiв

    Армія рф вранці обстріляла церкву у центрі Херсона - ОВА

     • 240440 переглядiв