ukenru
u-karpatakh-zberigayetsya-visokiy-riven-nebezpeki-skhodzhennya-lavin

У Карпатах зберігається високий рівень небезпеки сходження лавин

 • 11494 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. У високогір’ї Закарпатської та Івано-Франківської областей зберігається значна сніголавинна небезпека. Про це повідомляє УНН із посиланням на дані відділу гідропрогнозів Українського гідрометцентру про небезпеку сходження снігових лавин у Карпатах.

"Штормове попередження. 12-13 лютого у високогір'ї Закарпатської та у горах Івано-Франківської областей зберігається значна сніголавинна небезпека (3 рiвень). Можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин. Радимо утриматись від походів на високогір'я. 12-13 лютого у горах Львівської та Чернівецької областей зберігається помірна снiголавинна небезпека (2 рівень)", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що за даними сніголавинних станцій, станом на 8:00 12 лютого 2020 року, на сніголавинній станції Пожежевська температура повітря: -7,2°С, вітер: північно-західний, 8-10 м/с, хмарно, сніг. Висота снігового покриву становить 52-140 см, сніг хуртовинний нестабільний.

"На сніголавинній станції Плай температура повітря -6,5°С, вітер: південно-західний 3-5 м/с, туман. Висота снігового покриву становить 22-65 см, сніг свіжий, пиловидний, помірно закріплений", - вказано у повідомленні.

Також зазначається, що на сніголавинному посту Драгобрат температура повітря становить -6,8°С, сніг, хуртовина. Висота снігового покриву становить 122 см.

Нагадаємо, в МЗС підтвердили загибель українця в горах Грузії.

Українські Національні Новини

Суспільство