u-kanadi-partiia-konservatoriv-zablokuvala-kanadsko-ukrainsku-uhodu-pro-vilnu-torhivliu-premier-triudo-nazvav-tse-vidvertym-absurdom

У Канаді партія консерваторів заблокувала канадсько-українську угоду про вільну торгівлю. Прем’єр Трюдо назвав це "відвертим абсурдом"

 • 40919 переглядiв

Канадська консервативна партія заблокувала оновлення угоди про вільну торгівлю між Канадою та Україною, посилаючись на занепокоєння щодо податку на викиди вуглецю; прем'єр-міністр Трюдо відкинув цю причину як "абсурдну" і припустив, що результатом рішення консерваторів є "вплив правих" з США на канадську політику.

На цьому тижні, законодавці Канади від Консервативної партії заблокували оновлений закон щодо угоди про вільну торгівлю між Канадою та Україною – ніби через занепокоєння, що угода обтяжить країну, яка постраждала від війни, податком на викиди вуглецю. У відповідь, прем’єр-міністр країни Джастін Трюдо заявив, що це пояснення є "абсурдним виправданням", та зазначив, що "праве" мислення проникло з США в канадську політику та змусило консерваторів "відвернутися" від України. Про це повідомляє УНН із посиланням на Fox News.

Деталі

У Канаді 109 законодавців-консерваторів на цьому тижні заблокували оновлений закон щодо угоди про вільну торгівлю між Канадою та Україною.

Лідер консерваторів Канади П'єр Пуатьє заявив, що його партія голосувала проти угоди лише тому, що консерватори розуміли, наскільки катастрофічними можуть бути податки на вуглець.

Ми проголосували проти того, щоб Джастін Трюдо ввів податок на викиди вуглекислого газу в існуючу угоду

- сказав Пульєвр.

У відповідь, канадський прем’єр Трюдо назвав опозицію консерваторів угоді "відверто абсурдною", а також заявив у п’ятницю, що "всі канадці повинні бути стурбовані, коли Консервативна партія Канади та П’єр Пуальєвр відвертаються від історії".

Справжня історія — це підйом правого американського мислення під впливом MAGA, який змусив канадських консерваторів, колись серед найзатятіших захисників України... відвернутися від чогось, що "це потребує Україну у скрутну годину

– сказав Трюдо журналістам у Сент-Джонсі, Ньюфаундленді та Лабрадорі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінляндія збільшує допомогу Україні на 95 мільйонів євро

У свою чергу, Пульєвр в коментарі CBC заявив, що на його думку "Трюдо патологічно одержимий податком на викиди вуглецю, що, хоча ніж біля горла українців, він використає це".

Довідка

Торговельна угода містить розділ, який зобов’язує обидві сторони координувати "двосторонню роботу та на міжнародних форумах для вирішення питань, що становлять взаємний інтерес, у відповідних випадках, щоб... сприяти ціноутворенню вуглецю та вживанню заходів для пом’якшення ризиків витоку вуглецю". Україна має податок на викиди вуглецю з 2011 року, а також перебуває в процесі модифікації податку, оскільки прагне отримати членство в ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна та Литва підписали угоду про технічне та фінансове співробітництво

Ігор Тележніков

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В москві спалахнула пожежа після нічної атаки БПЛА

     • 44080 переглядiв