u-kaliforniyi-ponad-dva-milyoni-lyudey-timchasovo-zalishatsya-bez-elektroenergiyi

У Каліфорнії понад два мільйони людей тимчасово залишаться без електроенергії

 • 12320 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Понад два мільйони людей в Каліфорнії постраждають через відключення електроенергії. Про це повідомляє УНН із посиланням на Сіньхуа.

"Компанія PG & E, яка є основним постачальником електроенергії в американському штаті Каліфорнія, оголосила про нові відключення електроенергії з другої половини дня в суботу в цілях забезпечення громадської безпеки", - йдеться в повідомленні.

За інформацією компанії, широко поширена суха, спекотна і вітряна погода, як очікується, почне впливати на зону обслуговування в суботу між 18:00 і 22:00 і до полудня понеділка.

"Згідно з планом відключення електроенергії компанії, постраждають 940 тис. домогосподарств і підприємств в 36 округах штату Каліфорнія, що становить понад 2 млн споживачів, тобто майже п'ята частина всіх клієнтів компанії", - йдеться в повідомленні.

За інформацією компанії, це буде найвеликомасштабніше з превентивних припинень подачі електроенергії, оскільки компанія PG & E бореться за забезпечення безпеки.

"Однак ці зусилля піддалися різкій критиці з боку губернатора Каліфорнії Гевіна Ньюса, який заявив, що компанія повинна взяти на себе відповідальність за лісові пожежі, від яких місцеві жителі страждають протягом багатьох років, а також за відключення електроенергії", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 27 жовтня влада Каліфорнії розпорядилися евакуювати 50 тис. осіб через бурхливі лісові пожежі на півночі американського штату.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    ООС: бойовики тричі обстріляли українські позиції

     • 11735 переглядiв

    У Києві затримали серійного клофелінщика

     • 14235 переглядiв