u-hur-ne-pidtverdyly-likvidatsiiu-okupantiv-prychetnykh-do-ymovirnoi-straty-viiskovopolonenykh

У ГУР не підтвердили ліквідацію окупантів, причетних до ймовірної страти військовополонених

 • 25878 переглядiв

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов заявив, що наразі не може підтвердити слова керівника Авдіївської МВА Віталія Барабаша, який раніше в ефірі телемарафону сказав, що Сили оборони ліквідували всіх російських окупантів, причетних до ймовірного розстрілу беззбройних українських воїнів біля Степового на Донеччині. Про це він заявив в ефірі Радіо Свобода, передає УНН.

Зараз важко сказати, що тих саме (причетних до розстрілу військових рф– ред.). Але ситуація під Авдіївкою і даним конкретно населеним пунктом дуже динамічна. І так, є інформація, це непоодинокі випадки, коли укріплення переходять з рук у руки. Проте стверджувати, що саме тих ліквідовано, ми зараз не можемо. Цей момент треба додатково верифікувати

– сказав Юсов.

Немає, за даними Юсова, і деталей щодо того, представники яких саме підрозділів російської армії могли це вчинити. Представник ГУР називає таку інформацію "чутливою" і каже, що в ході розслідування всі деталі будуть повідомлятися.

Доповнення

2 грудня 2023 року у медіа було поширено відео розстрілу беззбройних українських захисників російськими військовослужбовцями. За попередніми даними, це сталося біля одного зі спостережних пунктів в районі с. Степове Покровського району.

В Управлінні Стратегічних комунікацій Збройних сил України (Стратком) підтвердили розстріл окупантами двох українських солдатів, які здавались в полон.

Омбудсмен України Дмитро Лубінець відреагував на відео страти, зазначивши, що страта тих, хто здається у полон, – це воєнний злочин. Омбудсман України з цього проводу уже звернуся до Міжнародного комітету Червоного Хреста та до Організації Обʼєднаних Націй.

Україна розпочала досудове розслідування щодо відео з розстрілом беззбройних військовослужбовців ЗСУ у Покровському районі окупаційними військами рф.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Армія рф атакувала дитсадок у Херсоні, є поранений

     • 23144 переглядiв