u-hrudni-zsu-otrymaiut-v-kilka-raziv-bilshe-bezpilotnykiv-nizh-mynuloho-misiatsia-minoborony

У грудні ЗСУ отримають в кілька разів більше безпілотників, ніж минулого місяця - Міноборони

 • 47435 переглядiв

У грудні Збройні сили України отримають значно більше безпілотників, ніж у листопаді, завдяки додатковому фінансуванню Міністерства оборони на виробництво БПЛА та засобів радіоелектронної боротьби.

У листопаді Збройним силам України вдалось отримати більше БПЛА, ніж у жовтні, однак, у грудні ЗСУ отримають вже в рази більше безпілотників. Про це повідомив в інтерв’ю АрміяInform заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк, пише УНН.

Деталі

Як повідомив Іван Гаврилюк, Міноборони спрямує додатковий ресурс на закупівлю БПЛА, особливо – тактичного рівня. За його словами, необхідно масштабувати не лише виробництво БПЛА, але й виробництво РЕБ.

"Ми все більше стимулюємо активізацію внутрішніх виробництв цієї техніки. Нині для цього докладається максимум зусиль і можливих фінансових ресурсів", - сказав Гаврилюк.

Крім того, він додав, що ЗСУ експлуатують близько 70 модифікацій безпілотних літальних апаратів і більш як 20 різних типів боєприпасів для БПЛА. Нещодавно допущено до експлуатації шість нових зразків РЕБ, зокрема й так звані "окопні".

"Найближчим часом також планується тестування низки тактичних засобів радіоелектронної боротьби з БПЛА та засобів виявлення БПЛА", – додав генерал-лейтенант.

Нагадаємо

Збройні сили України отримали ще 5000 FPV-дронів від операції "Єдність" - спільного збору UNITED24, "Повернись живим" та monobank.

Лілія Подоляк

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Гуманітарний штаб імені Гройсмана: хто завідує фінансами?

     • 519069 переглядiв