u-hlavy-musulmanskoi-hromady-alushta-abdula-hafarova-provely-obshuk-yoho-zatrymaly-pravozakhysnyky

У глави мусульманської громади "Алушта" Абдула Гафарова провели обшук, його затримали - правозахисники

 • 27242 переглядiв

російські сили безпеки затримали Абдула Гафарова, главу мусульманської громади "Алушта" в окупованому Криму, після обшуку в його будинку. Арешт Гафарова послідував за попередніми затриманнями членів громади.

У тимчасово окупованому Криму російські силовики зранку 30 листопада провели обшуки в будинку голови мусульманської релігійної громади "Алушта" Абдула Гафарова, він був затриманий. Про це повідомляє "Кримська Солідарність", пише УНН.

Деталі

Зазначається, що перші відомості про обшук надійшли о 6:20 ранку. Наразі у будинку Гафарова перебуває п'ятеро неповнолітніх дітей.

У серпні Гафарову призначили адміністративний арешт за статтею 20.2.2 КоАП РФ (Організація масового одночасного перебування та (або) пересування громадян у громадських місцях, що спричинили порушення громадського порядку). Він провів у слідчому ізоляторі чотири доби. Тоді його затримали біля будівлі створеного РФ Київського районного суду у Сімферополі, куди він приїхав на відкрите судове засідання.

Пізніше стало відомо, що співробітники "Центру протидії екстремізму" відвезли Абдула Гафарова до відділу російської поліції в Алушті.

Доповнення

Вранці 23 листопада російські силовики у Криму провели обшуки та затримали трьох членів мусульманської релігійної громади "Алушта". Йдеться про імама Юсуфа Аширова, а також двох членів громади Вілену Усеїнову та Зінуру Аппазову. Всі вони мешкають у селі Верхня Кутузівка. У результаті Аширов отримав дві доби адмінарешту, Усеїнов - 10 діб, Аппазов - 5 діб.

Як зазначає "Кримська Солідарність", релігійна громада зазнає тиску не вперше. У червні 2020 року імама Аширова оштрафували за незаконну місіонерську діяльність на 5 тисяч рублів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Криму імаму мусульманської громади "Алушта" дали дві доби адмінарешту за відмову підтримати проурядовий муфтіят - КС

Ольга Розгон

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни вночі обстріляли Сумщину з мінометів: вісім вибухів

     • 27754 переглядiв