ukenru
u-gur-poyasnili-chomu-rf-ne-ogoloshuye-zagalnu-mobilizatsiyu

У ГУР пояснили, чому рф не оголошує загальну мобілізацію

 • 624080 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. рф не оголошує загальну мобілізацію через економічні фактори та відсутність аргументів для росіян. Про це повідомив начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Деталі

"Я зараз це підтверджую – росія проводить приховану мобілізацію. Вона йде двома шляхами. Перший – це фактичні дії, які й називаються прихованою мобілізацією. Друге – це використання резервістів, у них це називається "БАРС", це розшифровується, як боевой армейский резерв страны", – сказав Буданов.

За словами Буданова, наразі керівництво росії дуже активізувалося в цьому плані. Він також пояснив чому в рф не наважуються оголосити загальну мобілізацію.

"Перша – це суто економічні фактори. Тому що в умовах накладених на росію санкцій удари будуть ще більш значними при загальній мобілізації. По-друге, це потреба роз’яснити хоч якось навіщо проводиться загальна мобілізація, якщо виходячи з офіційних повідомлень російського терористичного керівництва у них все йде добре й за планом. Тому навіщо тоді проводиться мобілізація. Оскільки відповідей на ці питання у них немає, то вони проводять мобілізацію виключно у прихований спосіб", - розповів Буданов.

Окрім того, він зазначив, що резервістів ворога залучають до виконання бойових дій на короткострокові контракти. В Україні навіть є полонені, яких привезли воювати саме за такою схемою.

Доповнення

Головне управління розвідки Міністерства оборони України раніше повідомляло, що для поповнення резервів окупаційних військ росія продовжує проводити приховану мобілізацію.

Українські Національні Новини

Суспільство