ukenru
u-gruziyi-vlashtuvali-protest-pid-budivleyu-parlamentu-cherez-prorosiyski-zakonoproekti-rozpochalis-zatrimannya

У Грузії влаштували протест під будівлею парламенту через проросійські законопроекти: розпочались затримання

 • 1484356 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. У Грузії під будівлею парламенту розпочалась акція протесту через законопроекти про іноагентів, передає УНН із посиланням на "Новини Грузія".

Деталі

Як пише видання, комітетські слухання щодо проектів закону про іноагентів сьогодні розпочалися в парламенті з другої спроби — вдень засідання розпочати не вийшло через акції протесту.

Акції проходили одночасно біля будівлі парламенту та всередині, в коридорах, де ініціаторів законопроекту зустрічали свистом.

Депутати від опозиції заявили, що не дозволять правлячій партії обговорювати російський закон, який дозволить оголошувати громадян Грузії іноагентами.

Декілька сутичок між противниками та прихильниками законопроектів відбулися прямо в залі, де було заплановано комітетські слухання.

«Прошу судового пристава забезпечити тишу та спокій та вивести із зали буйних депутатів», — закликав голова комітету із зовнішніх зв'язків Ніколоз Самхарадзе.

Опозиційні депутати парламенту Грузії закликали громадян увечері зібратися у парламенту та підтримати протест.

Додамо

Згодом перед парламентом Грузії зібралась акція протесту після битви на засіданні комітетів із законопроектів про іноагентів.

Громадянські активісти та представники опозиції чергують біля двох входів до парламенту. Присутні кричать: "Раби росії" та "Ідіть".

За повідомленням ТБ "Формула", затримано кількох учасників акції.

МВС Грузії зробило заяву, закликавши протестувальників "не виходити за межі дозволеної законом свободи зборів".

Наразі відомо, що на мітингу розпочались затримання - затримали редактора ON.ge, журналіста Netgazeti та оператора телеканалу "Формула" силою вивели з території парламенту.

МВС Грузії підтвердило затримання чотирьох осіб на акції у парламенту Грузії проти ухвалення закону про іноагентів.

Українські Національні Новини

Новини Світу