ukenru
u-grupi-polsko-ukrayinskogo-dialogu-zayavili-pro-fatalniy-vpliv-zakonu-pro-inp

У групі польсько-українського діалогу заявили про "фатальний вплив" закону про ІНП

 • 10183 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Закон про Інститут національної пам’яті Польщі, який передбачає покарання за звинувачення поляків у Голокості, а також за пропаганду "бандерівської ідеології", в теперішній формі матиме фатальний вплив на польсько-українські відносини та може призвести до ескалації ворожості та поглиблення політичного конфлікту між українцями й поляками. Про це йдеться в заяві Групи польсько-українського діалогу, яку на своїй сторінці у Facebook розмістила одна з її підписанток Йоанна Конєчна-Саламатін, передає УНН

"Закон може вплинути на зменшення корисної і важливої для нашої країни присутності працівників та студентів з України, викликає також побоювання щодо дотримання непозбувних громадянських прав національних та етнічних меншостей, в тому числі спільноти польських українців. Врешті, загроза втрати солідарності наших країн і народів перед агресивною політикою Росії може поставити під питанням безпеку Польщі", - заявила Й.Конєчна-Саламатін.

Нагадаємо, 6 лютого ввечері президент Польщі Анджей Дуда підписав оновлений закон про Інститут національної пам'яті. Згідно з рішенням А.Дуди, зміни протягом тижня повинні надійти на розгляд до Конституційного суду.

Прийняті зміни в закон про ІНП, що передбачають покарання за звинувачення поляків у Голокості, а також за пропаганду "бандерівської ідеології", викликали широкий резонанс, зокрема, в Ізраїлі, США, а також в Україні.

Українські Національні Новини

Політика