ukenru
u-grudni-u-stolitsi-startuye-testuvannya-elektronnikh-uchnivskikh-kvitkiv

У грудні у столиці стартує тестування електронних учнівських квитків

 • 11014 переглядiв

КИЇВ. 1 листопада. УНН. У грудні для школярів 20 шкіл Києва стартує тестування електронних учнівських квитків. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу КМДА.

"У грудні 2019 року стартує тестування електронних учнівських квитків для школярів 20 навчальних закладів Києва", - йдеться в повідомленні.

Електронний учнівський квиток буде багатофункціональним і його можна використовувати не лише для проїзду в громадському транспорті. Картка матиме функцію ідентифікації власника, тому нею можна буде користуватися на різних серверах.

"Школярі зможуть використовувати картку для безоплатного проїзду у громадському транспорті та пільгового входу до закладів культури. У майбутньому учнівський е-квиток буде інструментом для користування електронним учнівським кабінетом із онлайн-щоденником та завданнями. Також із його допомогою школярі отримуватимуть обіди у їдальнях", - йдеться в повідомленні.

У КМДА повідомляють, що протягом листопада – січня здійснюватимуть збір інформації про учнів для виготовлення карток. Інформацію про дітей надаватимуть батьки в особистому кабінеті киянина, а потім зібрані дані узгоджуватимуть в навчальному закладі.

"У березні 2020 року планують випустити 100% електронних учнівських квитків. Запуск електронного квитка у промислову експлуатацію та скасування готівкової оплати проїзду заплановано на квітень 2020 року", - йдеться в повідомленні.

Раніше УНН повідомляв, усі учні закладів загальної середньої освіти денної форми навчання отримають електронні учнівські квитки, які надають право користуватися пільговим проїздом у громадському транспорті Києва.

Українські Національні Новини

Суспільство