ukenru
u-gretsiyi-zroblyat-obovyazkovoyu-vaktsinatsiyu-dlya-lyudey-vikom-vid-60-rokiv-za-vidmovu-shtraf

У Греції зроблять обов'язковою вакцинацію для людей віком від 60 років: за відмову - штраф

 • 17630 переглядiв

КИЇВ. 30 листопада. УНН. Влада Греції заявила, що зробить в країні вакцинацію від COVID-19 обов'язковою для людей у віці 60 років і старше - рішучий крок у боротьбі з новим сплеском випадків коронавірусу, пише УНН з посиланням на Ekathimerini.

Влада заявила, що накладе штраф у 100 євро (114 доларів США) на кожну людину старше 60 років, яка не була вакцинована. Цей захід буде застосовуватися щомісяця з 16 січня.

Цитата:

"Ми концентруємо наші зусилля на захисті наших співгромадян, і з цієї причини їх вакцинація відтепер буде обов'язковою", - заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс на засіданні кабінету міністрів.

"Греки старше 60 років, які не були вакциновані, повинні до 16 січня записатися на прийом для отримання першої дози, інакше їм загрожуватиме адміністративний штраф обсягом 100 євро щомісяця", - додав Міцотакіс.

Він не сказав, як це буде здійснюватися. Штраф в 100 євро - це солідна частина середньомісячної пенсії в 730 євро.

Міцотакіс сказав, що боровся з цим рішенням, але необхідно було захистити понад півмільйона літніх греків, яким не вдалося отримати щеплення. "Це ціна, яку потрібно платити за здоров'я", - сказав він.

Доповнення

Близько 63% приблизно 11-мільйонного населення Греції повністю вакциновані. Хоча в останні тижні кількість зписів на вакцинацію збільшилася, дані міністерства охорони здоров'я країни показують, що 520 000 осіб у віці старше 60 років не отримали щеплення.

Греція цього місяця заборонила нещепленим людям відвідувати закриті приміщення, включаючи ресторани, кінотеатри, музеї та тренажерні зали, оскільки щодобовий приріст нових випадків COVID-19 досяг рекордного рівня.

З початку пандемії в минулому році в Греції було зареєстровано 931 183 випадків інфікування і 18 067 смертей.

Українські Національні Новини

Новини Світу