u-gretsiyi-cherez-lisovi-pozhezhi-evakuyuyut-sche-12-naselenikh-punktiv-na-peloponnesi

У Греції через лісові пожежі евакуюють ще 12 населених пунктів на Пелопоннесі

 • 14682 переглядiв

КИЇВ. 10 серпня. УНН. У Греції через лісові пожежі евакуюють ще 12 населених пунктів у гірській області Аркадія на Пелопоннеському півострові. Про це повідомляє УНН з посиланням на грецьку щоденну газету Kathimerini.

Цитата

"У вівторок по гарячій лінії цивільного захисту 112 були відправлені накази про евакуацію в 12 селах, яким загрожує лісова пожежа, в районі Аркадії на Пелопоннесі", - говориться в повідомленні.

Жителям Хрісохорі, Яматікес Пігес, Лутра, Літарос, Айонері, Парнас, Охтія, Еторачі, Калліані, Докса, Тубісі і Мелідоні було наказано евакуюватися в напрямку стежки і Тріполі. Влада відправляє підкріплення в цей район, щоб стримати пожежу.

Доповнення

Масштабна лісова пожежа, триває вже кілька днів у північній частині другого за величиною острова Греції, і далі лютує у вівторок, густий дим огорнув вулиці сусіднього міста.

Пожежі виникли після найсильнішої за останні три десятиліття аномальної спеки в Греції, коли температура піднялася до 45 градусів за Цельсієм. У загальнонаціональному телезверненні в понеділок увечері прем'єр-міністр країни Кіріакос Міцотакіс сказав, що всього за кілька днів по всій країні спалахнули 586 лісових пожеж.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Лондонському Тауері запрацював аудіогід українською

     • 12502 переглядiв

    Родич Путіна знявся з виборів до Держдуми

     • 16000 переглядiв