ukenru
u-gpu-rozpovili-koli-napravlyat-v-rf-novi-pidozri-v-yanukovichu-ta-inshim-chinovnikam

У ГПУ розповіли, коли направлять в РФ нові підозри В.Януковичу та іншим чиновникам

 • 9192 переглядiв

КИЇВ. 6 липня. УНН. У Генеральній прокуратурі України сподіваються до кінця тижня завершити переклад на російську повідомлень про підозру екс-президенту Віктору Януковичу, екс-міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку та іншим в "справі розстрілу активістів Майдану" після чого направлять їх в РФ в рамках міжнародної правової допомоги. Про це в ексклюзивному коментарі УНН заявив прокурор департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Олексій Донськой.

"Нові підозри (В.Януковичу, В.Захарченку та ін - ред.) знаходяться на стадії передачі в РФ. Там питання в тому, що ці підозри необхідно перекласти на російську, а там дуже великий об'єм. Ми розраховуємо, що до кінця тижня переклад буде закінчено і ми зможемо їх відправити", - сказав О.Донський.

За його словами, обсяг тільки однієї підозри становить 150 сторінок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГПУ планує завершити розслідування справи В.Януковича щодо розстрілів на Майдані, орієнтовно, восени

Прокурор нагадав, що, згідно із законодавством про міжнародну правову допомогу, Україна повинна направляти відповідним органам РФ підозри російською мовою.

"Про підозри вже повідомлено адвокатам В.Януковича, відправили по всім відомим його адресам, в тому числі в Росію", - сказав О.Донський.

Він підкреслив, що офіційно екс-президенту повідомлено про підозру.

О.Донський нагадав, що В.Янукович тримає зв'язок зі своїми захисниками, яким ГПУ також передала нове повідомлення про підозру В.Януковичу "у справі розстрілу активістів Майдану".

Як повідомляв раніше УНН, Генеральна прокуратура України направить до компетентних органів Російської Федерації запити про вручення нових повідомлень про підозру у справі Майдану, а саме подій з 18 по 20 лютого 2014 року, колишньому президенту України Віктору Януковичу, екс-міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку, екс-голові Служби безпеки України Олександру Якименку та іншим високопосадовцям.

Нагадаємо, Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України повідомив про зміну раніше повідомленої підозри і про нову підозру екс-президенту Віктору Януковичу, екс-міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку, екс-голові Служби безпеки України Олександру Якименку та іншим в скоєнні тяжких та особливо тяжких злочинів з 18 по 20 лютого 2014 року.

Українські Національні Новини

Політика