ukenru
u-gpu-poyasnili-chomu-vidklikali-klopotannya-pro-nadannya-dozvolu-spetsialnogo-dosudovogo-rozsliduvannya-o-klimenka

У ГПУ пояснили, чому відкликали клопотання про надання дозволу спеціального досудового розслідування О.Клименка

 • 9230 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. У Генеральній прокуратурі України пояснили, що Клопотання про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно Олександра Клименка було відкликано з суду для усунення технічних недоліків та долучення процесуальних документів. Про це йдеться в повідомленні прес-службу ГПУ на сторінці у Facebook, передає УНН

"Клопотання про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно Клименка О.В. було відкликано з суду для усунення технічних недоліків та долучення процесуальних документів, що підтверджують перебування Клименка О.В. за межами України.

Крім того, за результатами розгляду апеляційної скарги захисників Клименка О.В. на обраний запобіжний захід, апеляційним судом м. Києва за участю захисників Клименка О.В., останньому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у зв'язку з тим, що останній перебуває у міжнародному розшуку. Вказане рішення суду є остаточним і оскарженню не підлягає. Та є преюдиційним фактом того, що Клименко О.В. ухиляється від явки до органів слідства та суду.

Вказане рішення суду буде долучено до клопотання про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно Клименка О.В., яке буде подано до суду протягом кількох днів. Крім того, вказане рішення суду буде використано стороною обвинувачення при доведенні факту відсутності Клименка О.В. на території України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, ГПУ призупинила одне з розслідувань щодо О.Клименка.

Як повідомляв УНН, Головна військова прокуратура Генпрокуратури розслідує кримінальне провадження щодо О.Клименка за ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 2191, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 205, ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України.

Так, О.Клименку інкримінують участь в організованій злочинній організації, вчиненні у її складі особливо тяжкого злочину проти державної власності, злочинів середньої та невеликої тяжкості у сфері господарської та службової діяльності, що заподіяло тяжкі наслідки у вигляді матеріальної шкоди державі в розмірі 3,1 млрд грн, тобто в особливо великих розмірах.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП