ukenru
u-gladkovskogo-vistachit-groshey-na-zastavu-prokuror

У Гладковського вистачить грошей на заставу - прокурор

 • 10805 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. У колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, якому сьогодні обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці із правом внесення застави у понад 10 млн грн, грошей на заставу вистачить. Таку думку журналістам висловив прокурор САП Юрій Олефір, передає кореспондент УНН.

"Я вважаю, що вистачить. Це підтверджено вже навіть тими деклараціями особи,.. які були долучені. Вистачить", - сказав прокурор, відповідаючи на запитання журналіста щодо спроможності Гладковського внести за себе заставу.

Водночас, зі слів Олефіра, рішення щодо того, оскаржувати чи ні сьогоднішню ухвалу суду, з’явиться лише після оприлюднення повного тексту ухвали.

"Ми дочекаємось повного тексту ухвали, дізнаємось, з яких саме мотивів слідчий суддя вирішив, що саме такий розмір застави, і чому він не задовольнив в повному обсязі наше клопотання. Тоді вже буде вирішене питання. Якщо дійсно слідчий суддя знайшов обґрунтовані, законні мотиви – звичайно, ми законну ухвалу слідчого судді оскаржувати не будемо", - сказав він.

Прокурор додав, що вважає, що САП обґрунтувала в повній мірі необхідність задоволення свого клопотання.

Нагадаємо, сьогодні Вищий антикорупційний суд України оголосив про обрання запобіжного заходу Гладковському у вигляді тримання під вартою із заставою у розмірі понад 10 млн грн

17 жовтня НАБУ повідомило про затримання колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського за підозрою у зловживанні службовим становищем.

18 жовтня детективами НАБУ повідомлено йому про підозру у вчинені злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) та ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України. Арокурори клопочуть про обрання Гладковському запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у 100 млн грн.

ВАКС почав обрання запобіжного заходу Гладковському ще 18 жовтня, утім у ніч на суботу оголосив перерву до 12 години 19 жовтня.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП