ukenru
u-gdansku-proschayutsya-z-merom

У Гданську прощаються з мером

 • 9770 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. У Польщі труну з тілом мера Гданська Павла Адамовича було виставлено напередодні для прощання в будівлі Європейського центру Солідарності у місті, передає УНН з посиланням на Польське радіо.

Протягом доби при померлому буде стояти почесна варта з двох людей, представників польських скаутів, муніципальної служби Гданська і армії.

У п'ятницю, 18 січня, о 17:00 труну в траурній прецесії перенесуть в базиліку Успіння Пресвятої Діви Марії, у якій в суботу, 19 січня, відбудеться заупокійна меса. Потім похоронна процесія пройде вулицями міста, де знаходяться місця, які були важливими в житті Павла Адамовича, зокрема, школа, ліцей.

Представники міського управління закликають жителів Гданська користуватися у п'ятницю і суботу міським транспортом, проїзд в ці дні буде безплатним. Вулиці у центрі міста будуть перекриті.

Мер Гданська Павел Адамович отримав ножові поранення 13 січня під час фіналу благодійної акції "Великий оркестр святкової допомоги" в Гданську. На наступний день він помер в лікарні.

Чоловік, який напав на нього, 27-річний Стефан В. заарештований. Йому загрожує довічне ув'язнення.

Українські Національні Новини

Новини Світу