ukenru
u-gazpromi-ne-otrimuvali-dokumentiv-pro-aresht-niderlandskikh-aktiviv-kompaniyi

У "Газпромі" не отримували документів про арешт нідерландських активів компанії

 • 11360 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. У російському ПАТ “Газпром” знають про ситуацію навколо активів компанії в Нідерландах, проте офіційних повідомлень щодо їх арештів "Газпром" не отримував, передає УНН з посиланням на прес-службу компанії.

У "Газпромі" заявили, що обізнані про те, що "Нафтогаз України" на території Королівства Нідерланди "вживає заходи з примусового виконання рішення Стокгольмського арбітражу від 28 лютого 2018 року стосовно розгляду щодо транзитного контракту".

"Газпром" зможе представити докладні коментарі з цього питання тільки після ретельно вивчення документів, якщо вони офіційно надійдуть на нашу адресу. На сьогоднішній день ніяких офіційних повідомлень в рамках цієї процедури в "Газпром" ні від кого не надходило. "Газпром" буде захищати свої права відповідно до чинного законодавства", - зазначили у прес-службі.

Як повідомляв УНН, суд арештував нідерландські активи російського ПАТ "Газпром" для виплати НАК "Нафтогаз України" 2,6 млрд дол. за рішенням Стокгольмського арбітражу.

"Нафтогаз" також ініціював арешт активів у інших юрисдикціях, включно з частками "Газпрому" в його дочірніх компаніях Nord Stream AG та Nord Stream 2 AG. Швейцарський суд задовольнив клопотання "Нафтогазу", і судові виконавці проводять дії, щоб заморозити ці та інші активи.

Українські Національні Новини

Політика