ukenru
u-fsb-povidomili-scho-do-zatrimanikh-ukrayinskikh-moryakiv-ne-zastosovuyut-zakhodiv-primusu

У ФСБ повідомили, що до затриманих українських моряків не застосовують заходів примусу

 • 9949 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. У Федеральній службі безпеки у відповідь на запит Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової повідомили, що до затриманих у Криму членів екіпажу судна “ЯМК-0041” не застосовують заходів процесуального примусу, і вони проходять як свідки. Про це написала на своїй сторінці у Facebook український омбудсмен Людмила Денісова, передає УНН.

“Чергова відписка з РФ. На мій запит надійшла відповідь ФСБ. Окупанти запевняють, що члени екіпажу "ЯМК-0041" — свідки у кримінальній справі та до них не застосовуються заходи процесуального примусу”, — зазначили вона.

Іншими словами, за словами омбудсмена, Сергія Калиниченка, Руслана Скрипника, Геннадія Отичка та Олега Блока не утримують та за ними не слідкують.

“Виникає логічне запитання: а чому їм досі не повернули паспорти? Екіпаж судна більше 4 місяців хоче повернутися додому, але не може. Немає документів”, — наголосила вона.

Тому Денисова надіслала директору ФСБ запит, в якому вимагає повернути членам судна закордонні паспорти.

Нагадаємо, 25 березня у частині українських вод Азовського моря корабель морської охорони Держприкордонслужби затримав риболовецьке судно-порушника “Норд” під прапором РФ.

Російські прикордонники затримали українське риболовецьке судно “ЯМК-0041” 4 травня на захід від мису Тарханкут поруч з окупованим Росією півостровом. 

Українські Національні Новини

Політика